Zo scoor je voordelige groene zakelijke energie

Steeds meer ondernemers in Nederland stappen over op groene mkb energie voor hun bedrijf. Dat is niet heel vreemd, aangezien er veel voordelen te ontdekken zijn aan groene stroom. Wist je bijvoorbeeld dat groene energie écht een stuk beter voor het milieu is dan grijze stroom? Bij de productie van groene stroom komt namelijk veel minder CO2 vrij. Wanneer je de overstap maakt, wil je natuurlijk wel net als bij grijze energie profiteren van een voordelig energiecontract. Met de tips voor voordelige groene energie in dit artikel lukt dat sowieso.

Let altijd goed op het moment van overstap

Zo is het bijvoorbeeld van groot belang om goed te letten op het moment van je overstap. Veel mensen blijven namelijk ‘hangen’ bij een zakelijke energieleverancier op het moment dat zij tevreden zijn met hun energiecontract daar. In eerste instantie lijkt dat geen probleem, maar het is nooit het meest voordelig om dit te doen. Aan ieder energiecontract zit namelijk een einddatum. Wanneer je geld wil besparen op je mkb energie is het van belang om voor die einddatum een nieuw energiecontract te hebben gevonden. Waarom je dat moet doen? Simpel: er is eigenlijk altijd wel ergens anders een betere deal te vinden dan het tarief dat jij op dat moment betaalt. Zakelijke energieleveranciers willen namelijk heel graag nieuwe zakelijke klanten scoren. Dat doen ze met behulp van welkomstcadeaus en aantrekkelijke kortingen. Reken er maar op dat je daarmee altijd goedkoper uit bent. Overstappen dus!

Begin met groene zakelijke energie vergelijken

Nu je weet dat je sowieso moet overstappen wanneer je energiecontract eindigt, moet je ook weten wáár je zo snel een nieuw en vooral voordelig energiecontract vandaan haalt. Dat is heel simpel: door aan de slag te gaan met zakelijk energie vergelijken. Tegenwoordig hoef je niet meer zelf op zoek te gaan naar een nieuw passend zakelijk energiecontract. Je kunt namelijk al binnen een paar minuten klaar zijn door een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Dat is een handige tool die je onder andere op energie-zakelijk.nl vindt waarmee je meteen aan de slag kunt gaan. Het enige wat je nodig hebt voor zo’n energievergelijker is de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik. Wat je ook niet moet vergeten, is om de tool in te stellen op groene energie. Met behulp van je gegevens gaat de tool op zoek naar meerdere passende deals waaruit jij de beste match kiest. Dat terwijl jij gewoon met een kop koffie of thee in een comfortabele modus kunt zitten. Simpeler én leuker kan bijna niet!

Bespaar geld met eigen groene stroom opwekken

Wat tot slot interessant is om te weten is dat groene stroom niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voordelig kan werken voor je zakelijke portemonnee. Althans; als je besluit om het zelf op te wekken met behulp van zonnepanelen. Door zonnepanelen aan te schaffen zorg je ervoor dat je je eigen groene energieproductie opzet. Uit de gratis zonnestralen wordt groene stroom gehaald die door de aanwezige omvormer wordt omgezet in bruikbare energie. Het grote voordeel hiervan is dat je hier niets voor hoeft te betalen; zonnestralen kosten immers niet. Natuurlijk moet je wel eerst een investering in zonnepanelen doen, maar zo’n investering heb je er gemiddeld binnen acht tot tien jaar uit. Dat is financieel gezien heel aantrekkelijk, omdat zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee kunnen. Dat houdt dus in dat je al die tijd gebruik maakt van gratis energie die ook nog eens verantwoord is. Ook ben je niet meer afhankelijk van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de energieprijzen ineens omhoog? Dan merk je daar niets van.

Geef een antwoord