Voordelen van groene energie voor je bedrijf

Het duurzaam inrichten van je bedrijf gaat vandaag de dag gemakkelijker dan je enkele jaren geleden misschien had gedacht. De laatste jaren is duurzaamheid een belangrijk onderwerp geworden voor veel Nederlandse ondernemers. Dat komt enerzijds natuurlijk door de komst van de Wet Milieubeheer waarin bedrijven die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas per jaar verbruiken verplicht zijn om energiebesparende maatregelen te treffen. Anderzijds is er ook een verschuiving te zien waarin mensen duurzaamheid en groen ondernemen zelf belangrijker vinden (ge)worden. Een van de groene stappen die je kunt zetten in je bedrijf is de overstap op groene stroom. In dit artikel lees je meer over de voordelen van zakelijke groene energie.

Positieve invloed op milieu met groene zakelijke energie

Het grootste voordeel van groene zakelijke energie is namelijk dat het beter is voor het milieu dan grijze stroom voor je bedrijf. Dat zit ‘m vooral in de manier hoe beide vormen van stroom worden opgewekt. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze stroom. CO2 is, zoals je waarschijnlijk wel weet, schadelijk voor het milieu. Het zorgt er onder andere voor dat de ozonlaag wordt aangetast wat weer een negatieve invloed heeft op het klimaat. Een andere reden waarom groene stroom beter is dan grijze energie is omdat er bij groene stroom geput wordt uit natuurlijke energiebronnen. De zon, de wind en het water zijn een aantal voorbeelden van dat soort bronnen – dit zijn energiebronnen die nooit op kunnen gaan. Dat is in tegenstelling tot de fossiele bronnen bij grijze energie; grijze stroom wordt geproduceerd uit fossiele brandstoffen zoals aardolie en steenkool. Dit zijn bronnen die wel op een dag op zullen zijn.

Groene zakelijke energie is betaalbaar

Wat ook goed is om te weten is dat groene zakelijke energie allang niet meer zo duur is als het ooit was. Door aan de slag te gaan met zakelijk energie vergelijken vind je net als bij grijze energie gewoon een voordelig groen energiecontract dat bij jouw bedrijf past. Omdat er de laatste jaren meer vraag is naar groene stroom zijn er meer energiebedrijven bijgekomen die zakelijke groene energie leveren. Een groter aanbod betekent dat de prijzen lager kunnen liggen; ook zijn er andere factoren waardoor de energieprijs wisselend is. Dat betekent dat groene zakelijke energie goed te betalen is en dat dat geen excuus meer kan zijn om niet over te stappen op een verantwoord energiecontract voor je bedrijf. Om er zeker van te zijn dat je een scherp tarief scoort, raden we je aan om te beginnen met grootzakelijk energie vergelijken of mkb energie vergelijken. Op die manier vind je altijd met behulp van een zakelijke energievergelijker een passend en betaalbaar contract.

Je kunt je eigen energie opwekken

Tot slot een groot verschil tussen grijze en groene energie: je kunt groene stroom zelf opwekken en grijze energie niet. Steeds meer mensen, ondernemers én particulieren, kiezen ervoor om eigen groene stroom op te wekken met behulp van zonnepanelen. Kijk maar eens om je heen in het straatbeeld – grote kans dat je ergens zonnepanelen spot. Met zonnepanelen wek je je eigen verantwoorde stroom op uit zonnestralen die omgezet worden tot elektriciteit. Dat betekent dat je op die manier niet meer afhankelijk bent van wat er op de energiemarkt allemaal gebeurt. Met grijze stroom is dat wel even anders; die vorm van energie kun je niet zelf opwekken. Je bent dus altijd afhankelijk van wat de energieprijzen doen. Een ander groot voordeel van zakelijke zonnepanelen is dat je uiteindelijk gebruik zal maken van gratis stroom. Na een x aantal jaren heb je de investering er namelijk uit, waarna je gratis energie ontvangt. De zonnestralen waarmee energie wordt geproduceerd zijn immers gratis!

 

Geef een antwoord