Verder rijden na de corona pandemie

Om de doelstellingen van het klimaatakkoord te halen, zullen we ons allemaal moeten inzetten voor een milieuvriendelijkere levensstijl. En daarin heeft mobiliteit en transport een groot aandeel. Om collectief onze CO2 uitstoot te verminderen, zullen we schoner en vooral minder moeten rijden.

Elektrische auto’s kunnen een groot verschil maken. Daarom stimuleert de overheid middels subsidies de overstap naar elektrisch of hybride rijden. Dat maakt het elektrisch rijden erg voordelig. Ook wanneer je kiest voor financial lease. Meer daar over lees je op de website lease.auto.

Andere voordelen elektrische auto’s

Elektrische en hybride auto’s hebben een minder nadelig effect op het milieu. Maar er zijn andere voordelen om te genieten. Zo is een elektrische motor veel stiller op de weg dan een traditionele motor. Rijden op de snelweg was daarmee nog nooit zo rustig.

Omdat de technologie nog jong is, zijn elektrische of hybride auto’s altijd vrij nieuw. En dat heeft allerlei voordelen. Ze zijn niet alleen zuiniger, maar ook slimmer en intelligenter. Een elektrische of hybride auto is daarom van alle luxe voorzien. Denk bijvoorbeeld aan automatisch parkeren en achteruit rijden, cruise control, het verdwijnen van de sleutel, een extra brede instap, voorruitverwarming zodat ijskrabben een fluitje van een cent wordt, stoelverwarming, draadloze verbindingen, automatisch inklapbare spiegels… you name it!

Niet gereden kilometers

De grootste besparing tref je echter op kilometers die je niet rijdt. Door de corona pandemie zijn we verplicht veel meer vanuit huis gaan werken. Natuurlijk missen we allemaal het kantoor. Maar we hebben ook de voordelen van het thuiswerken mogen genieten. Op sommige momenten, als je geen afleiding zoekt van collega’s en even ongestoord wil werken, kan thuis werken heel voordelig zijn. Ook kun je je tijd flexibeler indelen en vervallen je reistijd en –kosten. Grote kans dat, zodra het weer kan, we in de toekomst onze week deels op kantoor en deels thuis werken.

De auto heroverwogen

De nieuwe manier van werken, gecombineerd met de klimaatdoelstellingen en onze hernieuwde obsessie met gezondheid maken het interessant om onze huidige manier van mobiliteit te heroverwegen. Mocht je nog steeds een auto willen leasen, dan zijn er veel mogelijkheden om dat op een duurzame wijze te doen. Ook zullen steeds meer mensen, wanneer zij part-time op het kantoor werken, kiezen voor het openbaar vervoer. En kleine afstanden zullen vaker op de fiets worden afgelegd. Zo kun je je reistijd combineren met fit blijven. Lekker efficiënt!

Kleiner, minder, zuiniger… Het is interessant om nu vooruit te kijken. Hoe rijdt jij verder na de corona pandemie?

Geef een antwoord