Leaseauto rijden soms goedkoper dan een auto kopen

Een auto leasen kan tegenwoordig op heel veel verschillende manieren. Denk aan shortlease zakelijk, occasion lease, financial lease en short lease. Het is aan de klant om te kijken welke manier van leasen het beste bij ze past. Veel mensen denken nog dat leasen altijd duurder uit is dan een auto kopen, maar dat is lang niet altijd meer waar.

Waarom is leasen soms goedkoper?

Het kopen van een auto vereist een grote eenmalige betaling, en vaak zijn er verschillende maandelijkse kosten. Zo moet je de auto nog verzekeren en betaal je als je auto stuk gaat de reparatie zelf. Deze onverwachte kosten zijn ontzettend vervelend en kunnen zelfs tot financieringsproblemen leiden. Niet iedereen kan of wil de prijs voor een auto betalen, dus leasen kan een goede optie zijn. Met een huurauto kun je maandelijks betalen voor het autogebruik in plaats van een enorme eenmalige vergoeding te betalen. Zo weet je elke maand precies waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig.

Welke kosten worden gedekt?

Als je een auto gaat huren, is bijna alles inbegrepen in het leasecontract. Je betaalt voor het auto gebruik, maar bijvoorbeeld ook voor wegenbelasting, onderhoud en verzekeringen. Daarnaast zijn BTW kosten, schade, banden en reparaties vaak in het contract opgenomen. Naast de maandelijkse premie betaal je alleen voor de brandstof, wat natuurlijk afhangt van hoeveel je de auto gebruikt.

Voordelen

Dat alle bijkomende kosten van het hebben van een auto worden gedekt is eigenlijk het grootste voordeel van een auto leasen. Maar wat ook een bijkomend voordeel is, is dat je een nieuwe auto kan rijden waar je normaal gesproken jaren voor hebt moeten sparen. Eigenlijk ben je met leasen ook aan sparen, maar in het geval van leasen rij je al in de auto voordat je hem hebt afbetaald. Het enige wat bij een leaseauto niet is inbegrepen zijn de brandstof kosten, voor de rest weet je precies waar je aan toe bent. Als je weet hoeveel je maandelijks aan een auto kunt uitgeven, weet je ook precies voor hoeveel geld je een auto kunt leasen. Een ander voordeel van een leaseauto is dat je, wanneer je contract afloopt, eens in de zoveel jaar een nieuwe auto kunt uitzoeken. Als je contract afloopt kun je namelijk je auto inleveren voor een ander model. Superhandig als je leven er anders uit is komen te zien. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt gekregen wil je wellicht een grotere auto.

Geef een antwoord