Alles wat je moet weten over de HDMI kabel

Zoals veel van de lezers zullen herkennen is dit jaar toch wel het jaar van het thuiswerken geweest. In het begin was dit voor iedereen heel erg schakelen, en nog steeds ben ik er geen mega fan van. Er zijn natuurlijk wel wat voordelen. Je hebt geen reistijd, je wordt minder afgeleid door collega’s, en je werkt in de comfort van je eigen huis. Daar tegenover staat dat je misschien wel andere afleidingen hebt die je op kantoor niet hebt, je hebt minder apparatuur tot je beschikking, en het is gewoon ook heel erg saai om de hele dag achter je laptop te zitten. Daarom is het belangrijk om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Ik heb wat geïnvesteerd in elektronische accessoires die mij helpen met thuis werken, zoals een goede laptopstandaard en een nieuwe HDMI kabel. Over deze laatste investering schrijf ik vandaag een blog. Wat is een HDMI kabel precies en wat zijn de voordelen van zo’n kabel? En waar kun je hem allemaal voor gebruiken? Dit en meer lees je hier onder, veel leesplezier!

Wat is een HDMI kabel?

Een HDMI kabel is een verbindingskabel voor elektronische apparaten. Deze kabel kan zowel audio als video signalen versturen. Dit betekent dat je dus beeld en geluid kan uitwisselen via deze kabel tussen verschillende apparaten. Denk aan bijvoorbeeld het verbinden van een spelcomputer, zoals een Playstation of Xbox, met je tv, of een laptop verbinden met een beeldscherm. Ook kun je tegenwoordig zelfs camera’s en Chromecasts verbinden via een HDMI kabel!

Wat zijn de voordelen van een HDMI kabel?

Er zijn een paar belangrijke voordelen van HDMI kabels vergeleken met andere kabels. Deze stuurt namelijk ook nog een digitaal signaal waardoor de kwaliteit van het beeld en geluid veel hoger is dan bij eerdere soorten kabels. Analoge kabels brengen de kwaliteit van het beeld enorm omlaag doordat er vaak ruis of haperingen optreden. Met een HDMI kabel werkt dat anders, er zijn maar twee opties: het signaal komt aan of niet. Als die niet aan komt, dan is dat natuurlijk een probleem wat wordt veroorzaakt door een defecte kabel of fout in het zendende of ontvangende apparaat, maar anders krijg je een perfecte kopie van beeld en geluid!

Waarvoor kun je HDMI kabels allemaal gebruiken?

Zoals ik al boven uitlegde verbind je apparaten met een HDMI kabel. Voor sommige apparaten, zoals een spelcomputer, is de verbinding alleen mogelijk via HDMI kabels. In andere gevallen is een HDMI optioneel, maar kan je wel heel veel verlichting geven. Zo heb ik een lange HDMI kabel aangeschaft toen ik veel thuis ging werken om mijn laptop met mijn tv te kunnen verbinden. Zo kan ik vergaderingen bijwonen op de tv terwijl ik lekker even op de bank zit in plaats van in mijn bureaustoel. Daarnaast kan ik mijn laptopscherm dan gebruiken voor andere werkgerelateerde dingen, dus ik ben van een naar twee schermen gegaan! Een HDMI kabel was in dit geval dus de ideale accessoire voor thuiswerken!

Geef een antwoord