Ga je een auto huren? Met deze tips betaal je nooit meer dan nodig

Heb je geen eigen auto in je bezit, maar heb je wel af en toe een auto nodig voor een dagje uit, weekendje weg of een bezoek aan vrienden en/of familie? Dan is het huren van een auto een handige manier om toch te kunnen profiteren van de voordelen van een auto, zonder vast te zitten aan hoge maandlasten. Toch zijn er veel mensen die ontzettend veel geld kwijt zijn aan het huren van een simpele auto voor een dagje weg in Nederland. Dat is zonde, want er zijn tal van slimme dingen die je kunt doen om goedkoop een auto te huren. Benieuwd wat jij kunt doen om zo goedkoop mogelijk een goede auto te huren? Lees dan snel verder voor de beste tips. 

 

Reserveer de auto op tijd 

Een slimme bespaartip voor het auto huren voor een dag, is het tijdig boeken van je auto. Door op tijd de auto te reserveren, kun je namelijk nog profiteren van een ruime keuze aan auto’s met lage huurtarieven. Ook werken veel partijen met gereduceerde tarieven als je op tijd boekt. 

 

Huur een deelauto

Wil je écht goedkoop een auto huren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het huren van een deelauto bij jou in de buurt. Door een deelauto te huren kun je namelijk profiteren van tarieven dit soms wel vijftig procent lager zijn dan bij reguliere autoverhuurders. Daarnaast zijn veel deelauto’s beschikbaar op verschillende handige locaties in een stad. Hierdoor hoef je niet meer op zoek naar een speciale locatie voor autoverhuur bij jou in de buurt, maar gewoon een auto instappen die dichtbij huis staat. Deelauto’s zijn te huur in verschillende steden, of je nu op zoek bent naar autoverhuur Nijmegen, Groningen, Zwolle of Amsterdam, er is altijd wel een goedkope huurauto in de buurt te vinden.

 

Let op de kleine lettertjes

Ga je een auto huren bij een verhuurmaatschappij? Zorg dan dat je het contract tot in detail goed leest. Kijk bijvoorbeeld goed naar het aantal vrije kilometers, of de verzekering is inbegrepen bij de prijs en wat de kosten zijn voor een eventuele extra bestuurder. 

 

Goedkoop kan duurkoop worden

Ga je bij het huren van een auto voor de goedkoopste auto die je kunt vinden? Dat is niet altijd de meest voordelige keuze. Niet alleen het huurtarief, maar ook het brandstofverbruik is namelijk van invloed op de uiteindelijke kosten. Weeg dus ook beide factoren mee in je keuze voor je huurauto.

 

Geef een antwoord