Een container huren doe je zo

Wanneer je regelmatig afval hebt is een afvalcontainer huren een optie. Naast het huren van een afvalcontainer, kan je ook grote containers huren. Dit kan je doen wanneer je je huis gaat verbouwen en verwacht dat er veel vuil bij komt kijken. Wanneer je een container wilt gaan huren zijn er een paar dingen om over na te denken. Het is bijvoorbeeld handig om van te voren te weten hoelang je de container wilt huren. De prijs van het huren van een afvalcontainer hangt af van verschillende factoren. In deze blog vertellen we er mee over.

Prijs 

De huurprijs van een container hangt af van de afvalstroom, de hoeveelheid afval en de afstand van de afleverplek tot het verhuurbedrijf. Hierdoor verschilt het tarief voor een container per soort klus en per hoeveelheid. Het huurtarief van een container wordt bepaald door drie dingen. De eerste is de inhoude van de container. Ga je de container vullen met hout, of met of dakafval? De tweede factor zijn de transportkosten. Het kan veel geld schelen als je kiest voor een verhuurbedrijf die bij jou in de buurt zit. Daarnaast worden er kosten gerekend voor de afvalwerkingen. Naast deze drie factoren kunnen er eventueel nog kosten bijkomen. Hierbij valt te denken aan een weekendtoeslag, maar ook diefstal of eventuele schade aan de container. 

Welk formaat heb je nodig?

Het formaat van de container heeft veel invloed op de prijs. Een 3m³, 6m³ en 10m³ zijn de meest gangbare afvalcontainers die je kan huren. Probeer van te voren goed in te schatten hoeveel ruimte jouw afval in gaat nemen. Het is natuurlijk zonde als je een hele grote container huurt en er uiteindelijk maar een klein deel van gebruikt. Daar tegenover staat dat je ook geen te kleine container wilt. Mocht je niet voldoende ruimte hebben, dan kunnen de kosten alleen maar oplopen. Door het goed inschatten van het formaat loopt je niet het risico dat je een eventuele tweede bak moet laten plaatsen. Vaak krijg je bij een verbouwing meer afval dan je van te voren denkt.

In het weekend huren?

Ja, dat kan! Helaas kan dat niet bij elk verhuurbedrijf en kunnen extra kosten in rekening worden gebracht. Dus wil je bezuinigen op het huren van een container? Probeer het dan zo te plannen dat je hem niet in het weekend nodig hebt.

Het kan dus in de kosten schelen als je je van te voren goed voorbereid en goed planned. Hopelijk heb je een beter beeld gekregen van wat er bij komt kijken als je een container gaat huren.

Geef een antwoord