Duurzaam opslag en transport met kunststof pallets

In veel bedrijven worden er nog altijd houten pallets gebruikt. Deze zijn dan ook bijna niet weg te denken uit de transport wereld. Toch zijn er ook heel wat voordelen van kunststof pallets. Pallets die gemaakt worden van een kunststof materiaal zijn vaak net zo sterk als houten pallets en kunnen bovendien makkelijk worden aangepast door hun gewicht. Afhankelijk van de werkzaamheden waar ze voor gebruikt zullen gaan worden zou er een afweging voor gemaakt kunnen worden voor kunststof in plaats van houten pallets. In deze blos lees je meer over de eigenschappen van kunststof pallets.

Houten pallets versus kunststof pallets

Tegenwoordig zijn er hoogwaardige kunststof pallets verkrijgbaar voor alle soorten opslag en transport. Je zal je misschien afvragen of je wel echt een overstap zou moeten maken naar kunststof pallets. Zijn ze namelijk wel duurzaam? En wat kun je met de kunststof pallets, wat je met houten pallets niet kunt doen?

In mijn optiek is het grootste voordeel van kunststof pallets de handigheid waarmee ze gebruikt kunnen worden. Kunststof pallets kun je namelijk om te beginnen in diverse afmetingen afnamen. Dit terwijl houten pallets, hoewel deze ook in verschillende maten verkrijgbaar zijn, toch vaak standaard afmetingen hebben. Bij kunststof pallet ben je eigenlijk flexibeler om verschillende maten en soorten te gebruiken.

De kunststof pallets zijn daarbij veel lichter dan houten pallets. Door hun vormgeving kun je ze daarom gemakkelijk opstapelen. Je hebt speciale zijstukken waarbij je de pallets om kan bouwen tot opslagkisten of diepe bakken. Je hebt daardoor vaak diverse stabiele opslag mogelijkheden en het gewicht van de pallettorens is hierdoor lager. Bij houten pallets ben je al snel aan het slepen met zware blokken. Bovendien krijg je al snel splinters van het hout en ook dit kan iets zijn wat je nou juist zou willen voorkomen voor je werknemers en voor de producten die je moet vervoeren of in opslag hebt.

Zijn kunststof pallets duurzaam?

En of ze duurzaam zijn? Juist die beschadigingen die bij houten pallets snel voorkomen, zijn bij kunststof pallets veel minder aanwezig. Je hebt bij kunststof pallets geen losse componenten wat er voor zorgt dat de pallets sterk zijn en je ze lang kan gebruiken voordat ze vervangen moeten worden. Op den duur kan dit natuurlijk ook zorgen voor minder storingen en vertragingen in het logistieke proces. De pallets kunnen veelal worden gerecycled waardoor dit minder belastend is voor het milieu. Wil je dus kunststof pallets kopen dan is het slim om hier op te letten. 

Geef een antwoord