De voordelen van elektrisch leasen

Ben je een ondernemer, en is duurzaamheid een belangrijk thema voor jouw bedrijf? Of heb je duurzaamheid persoonlijk op een hoog voetstuk staan? Dan is het aanschaffen van een auto misschien een dubieus vraagstuk.

Hoewel het rijden van een auto per definitie meer vervuilend is dan niet auto rijden, ontkom je vaak niet aan het bezit van een auto. Met name als je een eigen bedrijf hebt. Toch kun je proberen om een zo’n duurzaam mogelijke keuze te maken. Zo kun je op verschillende manieren de CO2 uitstoot van je auto te compenseren en zo veel mogelijk te beperken. Wat is nu een duurzame keuze voor mensen die zakelijk leasen?

Toename elektrische auto lease

Het aandeel elektrische lease auto’s op de weg is enorm toegenomen. Deels komt dat door de overheidssubsidie voor elektrische auto’s. De overheid probeert duurzaam rijgedrag te stimuleren. Daartoe zijn elektrische auto’s vrijgesteld van belastingen (BPM en motorrijtuigenbelasting). Dat heeft elektrisch rijden niet alleen gunstig gemaakt voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Andere voordelen

Naast de financiële prikkel zijn er tal van andere voordelen aan het elektrisch rijden. Zo dragen elektrische auto’s bij aan een leefbare binnenstad.  Elektrische auto’s zijn immers veel stiller op de weg, en zo wordt de geluidshinder van het verkeer verminderd. Ook is er geen sprake van de uitstof van fijnstof en stikstofoxiden, wat een schonere lucht in de binnenstad oplevert. Meer informatie over de voordelen van elektrisch leasen vindt je op lease.auto.

Rijstijl

Het rijden van een elektrische auto vraagt wel om een andere rijstijl. Zo moet je de auto zo veel mogelijk proberen te laten rollen en het rempedaal zo min mogelijk gebruiken. Ook moet je bewust om gaan met stroomverbruikende elementen uit de auto. Denk daarbij aan de airco of de verwarming. Je kunt gebruik maken van slimme apps om de auto te verwarmen of koelen voor je vertrek, als de auto nog aan de stekker zit. Dat is gunstig voor de actie radius van je rit. Ook is het voor een elektrische auto voordelig om iets langzamer te rijden. Met name op de snelwegen. Als je je op de snelweg netjes houdt aan het limiet van 100 km/u, komt je gebruik als gauw 15% lager uit dan als je net harder gaat rijden.

Statement auto

Met een elektrische auto kun je als ondernemer laten zien dat je duurzaamheid een belangrijk thema vindt. Zo weerspiegelt jouw auto jouw idealen. Natuurlijk kun je daarnaast in je bedrijfsvoering duurzame keuzes maken om het autogebruik zo veel mogelijk te reduceren. Denk aan vergaderingen online voeren in plaats van fysiek, en uitstapjes in de buurt zo veel mogelijk op de fiets doen. 

                                                                                                                                                             

Geef een antwoord